Задкулисие в Lupa.bg: Бос от СИК - спонсор на кандидат-лидер на БСП

Личности
15:30 - 14 Август 2020
30191
Задкулисие в Lupa.bg: Бос от СИК - спонсор на кандидат-лидер на БСП

Задкулисни договорки преди лидерската битка за БСП - бос от силовата групировка СИК е спонсор на кандидат за стола на Корнелия Нинова, разкри ексклузивно пред Lupa.bg добре облечен бизнесмен, познат на нощна София.

Красимир Янков да каже за връзките си с бизнесмена, зоват негови съпартийци

Наш читател от „Позитано” 20 обаче потвърди мълвата, че кампанията на Красимир Янков за лидер на Столетницата е финансирана от сикаджията Веселин Янев, познат в подземния свят с прякора Весо Парцала. Баровецът бе собственик на редица заведения в центъра на София, сред които дискотеката „Ескейп”, арт-кафе „Музеумът” до президентството, бар „Шоколад” и т.н.

Веселин Янев е спряган като един от тарторите в СИК

В момента аверът на Маргините върти скъпарския ресторант „Кобе” в Студентски град, където многократно е засичан опонентът на Корнелия - Красимир Янков. Източниците на Lupa.bg от ъндърграунда и от централата на социалистите са единодушни - сикаджията подпомага предизборната кампания на бесепаря.

Връзката между бизнесмена със СИК закваска и левия старозагорец лъсна задочно от фейсбук профила на Веселин Янев, показа проверката на Lupa.bg. На 22 април приятелят на Маргините е споделил линк с медийна изява на политика от БСП.

Веселин Янев е стар познайник на медиите. В публичното пространство босът от СИК бе осветлен покрай развода му с манекенката Деси Зидарова, която му роди две деца - Виктор и Ванеса.

Деси Зидаров е сикаджията бяха семейство

По-късно красавицата бе спрягана като гадже на Стайко Стайков, сина на алкохолния бос Миню Стайков. И тук любовната афера на Деси Зидарова претърпя крах, като скоро след това моделката бе нападната и пребита с бухалки от маскирани биячи пред дома си в софийския квартал на богатите - „Лозенец”. Поръчителят и авторите на нападението не бяха разкрити, което породи мълвата, че Зидарова е инквизирана по заръка на ревнив любовник.