Зафиров, БСП: Една част от сглобката става излишна и това е ПП

Толкова безпардонно и демонстративно никога не са влизали хора с политическа кариера в Конституционния съд, коментира кадърът на БСП по повод назначенията на Атанасова и Белазелков

Новини
19:19 - 27 Януари 2024
3619
Зафиров, БСП: Една част от сглобката става излишна и това е ПП

Неистовият ламтеж за постове и власт ще доведе до това, след като се разпределят регулаторите, една част от „сглобката“ да стане излишна. Това ще бъдат „Продължаваме промяната“, което означава край на партията. Това каза заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров по НОВА.

„Толкова безпардонно и демонстративно никога не са влизали хора с политическа кариера в Конституционния съд. Десислава Атанасова изнесе основната работа по промяната в Конституцията. Сега промените са дадени на КС и тя ще дава оценка за работата си. Няма как Атанасова да е безпристрастна. Тези хора отиват в КС, за да изпълняват политически поръчки“, каза депутатът.

По негови думи скандалът с комисията за контрола на спецслужбите, която бе поета от „Възраждане“, е бил измислен. „Управляващите се уплашиха, че загубиха мнозинството там“, посочи той.

„Многократно сме сигнализирали за нередности в служебните кабинети. Инициирахме и парламентарна комисия за договора с „Боташ“, внесохме сигнал срещу социалното министерство за злоупотреба със средства и др.“, каза зам.-председателят на БСП.

Зафиров коментира и думите на Стефан Янев за т.нар. „касиери“. „Не знам кои са „касиерите“, но звучи като гангстерска група. Щом има касиери, значи има и финансови потоци“, каза той.

Стефан Янев: Докато бях служебен премиер е имало опити за оказване на влияние

Гостът сподели мнението си за Николай Копринков. „За никой не е тайна, че той беше един от основните кадровици в служебните кабинети. Той беше и топлата връзка на Президентството с т.нар. вътрешна опозиция в БСП“, каза Зафиров.

За Сотир Ушев той посочи, че е известна близостта му с президента. „Дали тази близост е материализирана не знам“, поясни Зафиров.

„Не съм чул Русия да има намерение да напада България“, каза гостът. „Във всички доклади на службите се посочва, че няма такава опасност“, поясни той.