Зафиров: БСП няма да подкрепи бюджета проектобюджета за 2024 г.

Политика
19:16 - 11 Ноември 2023
2352
Зафиров: БСП няма да подкрепи бюджета проектобюджета за 2024 г.

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров заяви, че БСП няма да подкрепи бюджета. 

Той допълни, че по отношение на бюджета БСП няма как да подкрепят вдигане на данъци, закона „бонус-донос”, липсата на всякакви мерки по отношение на демографска криза и преразпределението на средства. Зафиров посочи, че нямат против да бъдат увеличавани средствата за капиталови разходи, но трябва да бъде много ясно как точно те се разходват и да няма никакво съмнение, че могат да изтичат към определени кръгове. 
 
Той посочи, че ГЕРБ ще подкрепят бюджета, а БСП ще гласуват против, предава NOVA.

Това правителство ще съществува дотогава докато е гарант за политическото оцеляване на Бойко Борисов и кръга около него. Докато не бъдат разпределени всички пари и средства по фонда за възстановяване. Докато не бъдат избрани регулаторните органи, докато не бъдат овладени службите и докато не бъде овладяна съдебната система. Това каза Зафиров.

„Нашите европейски партньори осъзнаха необходимостта от дерогация. След като те дадоха един достатъчно дълъг период, в който „Лукойл” можеше да пренастрой своите мощности, така че да спре да работи с руски петрол, ние да искаме сами да си отрежем двата крака, на които стоим и да предизвикаме една неконтролируема инфлация вследствие на неконтролируемото повишение на цената на горивото”, посочи Зафиров. 

  По негови думи правителството ще съществува в тази конфигурация още дълго време. Политикът каза, че не би желал да коментира процесите в ДПС, а диалога на БСП с партията е в рамките на нормалните отношения. По негови думи и в момента ДПС задава дневния ред на управлението.

Зафиров е на мнение, че на фона на геополитиката правителството прави страната съпричастна към кризите, вместо да полага усилия те да не се отразяват на нашата национална сигурност.