Зафиров : Нинова взе странни решения в последните дни

БСП избира нов председател на Конгрес в края на ноември

Новини
18:21 - 15 Юни 2024
5146
Зафиров: Нинова взе странни решения в последните дни

Корнелия Нинова взе странни решения в последните дни. Намирам ги за учудващи. Калоян Методиев е бил включен в листата с еднолично решение, без да е взето предвид становището на Изпълнителното бюро. Беше груба политическа грешка, което даде отражение на резултатите. Това заяви временният председател на БСП Атанас Зафиров по НОВА.

Той пое поста след почти единодушно решение на Националния съвет на партията след подадената оставка от страна на Корнелия Нинова. "Ако бях в нейната ситуация, не бих се кандидатирал отново за председател", допълни той.

Според него "Нинова проведе опит за заседание на коалиционния съвет, в който нямаше кворум и беше нелегитимен. Аз също не съм присъствал, не е ясно как се е провел. Решението Свиленски да бъде председател на ПГ не е легитимно. Ще обсъдим такъв да бъде Борислав Гуцанов. Няколко часа след като получиха SMS, че заседанието на Националния съвет ще бъде на 15 юни, а после дойде и нов - че ще бъде на 23-ти. Не беше ясно защо това се случи", обясни той.

Зафиров припомни, че е работил рамо до рамо в ръководството на БСП. "Имахме успехи, но допуснахме и грешки с Нинова. Резултатите от изборите бяха катастрофални, а тя пое отговорност. Сега вървим по установената процедура. В следващите месеци ще дадем точна оценка за работата на досегашното ръководство. Всички резултати са лоши, трябва да проведем обмислен избор за нов председател. Преврат няма, а само нормални партийни процедури", допълни Зафиров.

Той отговори на въпроса дали смята да се кандидатира за председател с думите, че "в момента това не е на дневен ред".