Заформи се як скандал между ПП и ГЕРБ

Новини
09:46 - 03 Ноември 2022
5945
Заформи се як скандал между ПП и ГЕРБ

В декларация от името на група Милен Матеев от "Продължаваме промяната" обвини ГЕРБ, БСП и ДПС, че се опитват да реставрират порочните практики от времето на управлението на ГЕРБ и преди появата на реформаторските партии.

"Идеята на ГЕРБ е да върви към нови избори. Затова е и цялото бързане за връщане с хартиената бюлетина в разрез със законодателния процес. Ще се борим за участие на гражданското общество в законодателния процес и против рушащите практики на ГЕРБ и присъдружните им партии", заяви той.

Георг Георгиев от ГЕРБ обвини ПП в концентрация на цинизми, двуличие и обидни квалификации.

"Декларацията ви беше нищожна. Човек, който приналежи на парламентарна група, чийто ръководител наруши българската Конституция в началото на политическата си кариера, няма как да говори за конституционализъм", посочи той.

Кирил Петков му отговори: "Не може истински лъжи, абсолютни неверни факти да се изнасят от тази трибуна и вие да ги допускате по този начин", обърна се той към председателстващия заседанието Росен Желязков.

И добави: "ГЕРБ се опитва да върне статуквото с фалшивите бюлетини. Искат да върнат статуквото през задната врата и се правят на диалогични. Вместо да правят разговори за политики, първият закон, който допускат, заедно с този за КПКОНПИ, е хартиената бюлетина. Това ознаава, че се готвят за избори и готвят задкулисието да се върне през хартиената бюлетина", категоричен бе Петков.