Захариева: Правителството води държавата към катастрофа

Вотът беше абсолютно навременен, заяви бившият външен министър

Новини
19:56 - 24 Юни 2022
2691
Захариева: Правителството води държавата към катастрофа

Бившият външен министър в правителството на ГЕРБ Екатерина Захариева отправи сериозни критики към кабинета на Кирил Петков.

"Те се провалиха по всички политики. Това са спекулации на г-н Петков, който каза: "Ще ме свалят, защото аз искам да реша въпроса със Северна Македония".

Не, първо те се самосвалиха, разпаднаха се като коалиция. И най-малко два месеца още преди да изтегли г-н Трифонов министрите си чуваме всякакви обвинения срещу тях. То просто беше смешно и невъзможно да се работи.

Самосвалиха се заради разпада на коалицията си, заради високата галопираща инфлация и заради липсата на мерки това да се спре и да се подпомогне. Вотът си беше абсолютно навременен. Получавахме въпроси защо като ги критикувате не внасяте вот на недоверие. Ние внесохме вот точно, когато трябваше, видяхме бюджета, видяхме какво прави това правителство. Просто, не че не сме били ужасени от това, което се случва в България, нямаше повече как. Водят държавата към катастрофа", каза тя в предаването "Още от деня" по БНТ.