Захарова : Парите от ЕС спонсорират бандитите в Украйна

Говортелката на руското външно министерство избухна в пост в Телеграм

Новини
17:35 - 25 Ноември 2023
3227
Захарова: Парите от ЕС спонсорират бандитите в Украйна

Средствата на данъкоплатците от страните от Европейския съюз, предназначени за подкрепа на режима на украинския президент Владимир Зеленски, се използват за спонсориране на всички видове бандитизъм в Украйна. Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Дипломатът обърна внимание на прессъобщение, публикувано от Европейската полицейска агенция, че е разкрита мрежа от украински телефонни измамници.

"Те се представиха за банкови служители по сигурността. Точно това, което тези престъпници практикуваха в Русия през последните пет-седем години, те сега правят на своите материални "доброжелатели", каза още Захарова.

Захарова добави още, че „сим карти, мобилни телефони и сървъри са конфискувани от украински бандити“.

„Жертвите бяха предимно чехи, размерът на нанесените щети възлиза на десетки милиони долари. Между другото, говорихме и за това. Има данни от самите украинци по този въпрос”, добави Захарова.

„Точно за това отиват парите на данъкоплатците в ЕС – спонсориране на всички видове бандитизъм в Украйна, когато техните режими прехвърлят милиарди на Зеленски“, коментира Захарова.