Закъсалият Ботев Пд смени треньора

Ферарио Спасов ще вади „канарите” от кризата

У нас
17:03 - 08 Октомври 2019
1761
Закъсалият Ботев Пд смени треньора

Закъсалият Ботев Пд има нов треньор. Ръководството на клуба официално обяви, че Ферарио Спасов поема отбора. Очаква се Феро да подпише своя договор до края на седмицата. Той сменя черногореца Желко Петрович, който се провали в Коматево и си навлече гнева на запалянковците. В момента Ботев крета на предпоследно място в класирането, с едва две победи от 12 мача.

Феро ще води Ботев Пд за втори път, предишният му престой бе през 2012 г.

Раздялата с него на хартия обаче може да се проточи. Шефовете Ботев не обявиха дали Петрович е уволнен, или сам хвърля оставка. Работата е там, че треньорът се заканил да напусне клуба само с неустойка от 100 000 лева. По-рано днес Петрович дойде на работа на базата в Коматево, за да проведе тренировка на тима. Той обаче не бе допуснат в комплекса и заниманието се води от треньора  на вратарите Михаил Ролев и кондиционния спец Тодор Георгиев.

Изявлението на ръководството на Ботев:

Уважаеми ботевисти,

В желанието си да преодолее игровата криза, ръководството на клуба взе решение представителният мъжки отбор на ПФК „Ботев“ да бъде воден от Ферарио Спасов.

Неговият екип ще бъде съставен от бившите футболисти на „жълто-черните“ Диян Божилов и Лилчо Арсов, както и от досегашния кондиционен треньор Тодор Георгиев.

В трудната ситуация, в която се намира отбора, на новия спортно-технически щаб се възлага като основна задача да подобри неговия игрови облик, както и да предприеме реални и последователни действия за утвърждаване на играчи от клубната школа при мъжете.