Закъснения и пот - големият кошмар за всички в Германия (СНИМКИ)

Немската точност вече отиде в небитието, а всички псуват "Дойче Бан"

Спорт
17:25 - 04 Юли 2024
4588
Закъснения и пот - големият кошмар за всички в Германия (СНИМКИ)

За едни европейското първенство в Германия върви по план, а за други - не. Любимите отбори на някои продължават борбата за титлата, а техните фенове - пътешествията си из Бундес републиката. Да но пътуванията се оказаха, че не са най-любимото нещо на гостуващите привърженици, тъй като влаковете поголовно закъсняват.

С едно объркване на графика, следва "ефектът на доминото" и оттук насетне всичко отива по дяволите. Буквално!

Закъсненията са от няколко минути, та чак до часове или въобще отлагания на цели композиции, а причината е, че влакът е... "счупен". Каквото да означава и това.

Тези, които имат ходения до Кобленц и околията, или прекачвания в този район, могат да чакат с часове. След това са принудени да търсят други връзки през различни и по-малки гари.

Болшинството от феновете, решили да посетят Германия и да подкрепят своя национален отбор, роптаят постоянно, че не могат да се приберат в нормално време, особено след късните мачове. А сега първенството е във фазата на елиминациите, където някои двубои могат да се решат след продължения или изпълнения на дузпи, което вещае ново тежко прибиране.

Няма отпуснати достатъчно влакове, а тези, които са в наличност, не могат да поберат всички и блъсканицата е безумна. Засега най-добре изглежда организацията в Дюселдорф, където около гарата до стадиона са разположени десетки стюарди и полицаи, които въдворяват ред, иначе се получава тъпканица като сардини в консерва.

В повечето наземни превозни средства не се пускат климатиците, въпреки че разполагат с такива, а на топлото време, което много често е гарнирано и с влага заради дъждовете, се получава страшен задух и конденз. Които от своя страна вещаят пот и миризма! Човек ще си помисли, че се намира в България, а не в Германия.

Датските фенове чакат отчаяно на гарата след отпадането на 1/8-финала. И сигурно мразят двойно Германия

С началото на първенството изчезна и пословичната немска точност, но се оказа, че това не датира със старта на надпреварата. Проблемът е голям и още от преди това, тъй като не достига персонал, много хора напускат, или си взимат болничен (отново типично по български) и решават, че ще си почиват, вместо да се тормозят наред с изнервените пътници.

Местните, когато биват попитани за някоя вид транспорт, най-често влак, шеговито отвръщат:

"Забавлавайте се с "Дойче Бан"! А забава наистина има, но да не си част от нея, да не си част от "влакчето на ужасите".

Всъщност компанията няма да вземе лиценз и да извършва дейност, ако не покрива определени линии, за които е поела ангажимент и фигурират в предварителни план и договор. В противен случай ще трябва да се махнат и да дойде друг превозвач, който би обслужвал коректно интересите на клиентите.

Простата аритметика показва, че на ден дадена линия трябва да бъде обслужена с определен брой влакове в рамките на денонощие. След като закъснее един влак с 10-15 минути, следващите след него излизат също извън графика, който става толкова объркан, че човек дори не си прави труда да прави каквото и да било. а просто да седи търпеливо от рано на гарата и да чака, за да поеме към следващия мач на любимия си отбор, или пък да отиде в нормално време на работа...