Залата се оказа тясна за проекта на Мая Манолова - "Изправи се, България!" (ВИДЕО)

Новини
19:52 - 09 Декември 2019
11387
Залата се оказа тясна за проекта на Мая Манолова - "Изправи се, България!" (ВИДЕО)

Проектът на Мая Манолова - "Изправи се, България!", се радва на голяма популярност. Тази вечер залата се оказа тясна за стотиците симпатизанти, които искаха да присъстват на събитието.

В мрежата на "Изправи се, България!" се включиха граждански сдружения, синдикални организации, неправителствени и съсловни формации, неформални обединения, нови индивидуални членове и партньори от страната и София.

Манолова обяви новия си проект на 6 декември, като учредителите са около 30 души. Тогава тя категорично заяви, че проектът няма да прераства в политическа партия, но ще се занимава с политически въпроси.

На събитието тази вечер новите членове и партньори обявиха общи каузи, по които ще работят съвместно в гражданската платформа.

"Изправи се, България!" е името на гражданската платформа, която частният омбудсман Мая Манолова представи. Лицата, които застават зад нея и този път са представящите се като актьори Веселин Плачков и Деси Бакърджиева, певицата Кристина Димитрова, световният шампион по стрелба Таню Киряков, финансистът Бисер Манолов и други.

"Определяме "Изправи се, България!" като гражданска платформа на обикновения човек, основната цел ще бъде защита на интересите на хората и тяхната свобода", каза Мая Манолова, допълвайки, че проектът ще се финансира чрез дарения, както беше и по време на кметската кампания.

"Приятели, благодаря ви за подкрепата тази вечер. Дойдоха хора от цялата страна, залата едва събра всички. "Изправи се, България!" ще е платформа за всеки обикновен човек, който иска да живее достойно. Обявих кампания "Малките пред големите" и тръгваме в страната веднага. Ще започнем от Северозапада! Ще застанем до всеки обикновен човек, защото именно тези хора, а не силните на деня, са гръбнакът и силата на България", дсподели още Манолова.