Заловиха мъжа, запалил пожара на Гребната база в Пловдив

Междувременно две жени са заподозрени за други два пожара с материални щети на територията на РУ-Карлово

Новини
12:30 - 28 Юли 2024
4359
Заловиха мъжа, запалил пожара на Гребната база в Пловдив

Има задържан мъж за предизвикване на пожара в района на Гребната база в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При първоначалния оглед на местопроизшествието са открити веществени доказателства, че запалването е умишлено. В резултат на активните действия още същата вечер криминалистите влезли по следите на 30-годишен мъж със скитнически начин на живот. Той е отведен в полицейския арест, където дал обяснения.

В събота пет екипа на пожарната се включиха в гасенето на пожара, възникнал в района на Гребната база.

Междувременно две жени са заподозрени за други два пожара с материални щети на територията на РУ-Карлово. Според предварителната информация в четвъртък вечер възрастна жителка на с. Войнягово не загасила напълно жарта в огнище в двора си и появилите се отново от вятъра пламъци се прехвърлили в съседен имот, засягайки покривна конструкция на стопанска постройка.

На другата сутрин в землището на с. Климент, също по непредпазливост, жена предизвикала пожар, хвърляйки кибритена клечка от запалена цигара. Огънят е обхванал розови насаждения, лозя и сухи треви, като предстои да бъде изяснена общата му площ.

За образуваните досъдебни производства е уведомена Районна прокуратура-Пловдив и действията по документиране на случаите продължават според указанията на наблюдаващите прокурори.