Заляха ни румънски туристи

Българите пътуват все повече до екзотични места, каза служебният мнистър на туризма

Новини
11:54 - 18 Август 2024
1951
Заляха ни румънски туристи

Туристическият сезон върви с резултати, които ще го направят най-добрия въобще. Туристите са два вида – организирани и самоорганизиращи се. Нашите традиционни пазари са Европа и съседните страни. Имаме екзотични пазари като Узебкистан, Мексико и др. Възможностите ни по отношение на видовете туризъм са огромни. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев по НОВА.

Той отчете, че българите пътуват все по-често в страната, особено след кризата от COVID-19. И допълни, че в България има много интересни места за посещение по отношение на природа, история, култура, храна, вино и др. Милошев посочи, че обект на внимание са и термалните извори.

Служебният министър каза още, че тази година най-много туристи имаме от Румъния. И посочи, че интересът към Дуракнулак също е голям. Той допълни, че има идея за разширяване на ГКП „Дуранкулак”.

Милошев коментира и темата с туристическия гаранционен фонд. По негови думи е важно такъв фонд да бъде въведен, тъй като е необходим и за потребителите, и за туроператорите.

Служебният министър каза, че е имал среща с Горица Грънчарова-Кожарева, но не уточни дали ще остане в следващия кабинет.