Зам.-кмет от времето на Кирил Йорданов изхвърча чак днес от община Варна

Христо Иванов отговаряше за ресорите, свързвани с хаоса в града - строителство и инфраструктура

Новини
23:11 - 18 Декември 2023
11824
Зам.-кмет от времето на Кирил Йорданов изхвърча чак днес от община Варна

Дългогодишен скандален управленски кадър бе освободен от община Варна. Става дума за Христо Иванов, зам.-кмет по ключовите сфери строителство и инфраструктура. Именно те са една от проблемните теми в морската столица поне от няколко години.

Имаше слухове в регионални медии, че той ще продължи да заема поста, след като уж се бил "разбрал" с новия кмет Благомир Коцев. Още повече след като се задържа цял месец след встъпването на новия кмет. Но Коцев реши да го освободи днес и оповести, че го е отстранил.

Христо Иванов стана зам.-кмет в края на 2013 г., като част от екипа на Иван Портних. Преди това бе в ръководството на ВиК - Варна. Той бе назначаван и на общински позиции при кадровите трусове във водното дружество. Плътно стоеше до Портних през мандатите му. А поради ресорите си, бе яростно критикуван заради застрояването и инфраструктурните проблеми в града. В крайна сметка днес си замина човек, чиято общинска кариера тръгна още при сваления с протести Кирил Йорданов.

От екипа на Портних към момента при Благомир Коцев остава Тодор Иванов. Като зам.-кмет той отговаря за сигурността. Досега бяха освободени зам.-кметовете Пламена Маринова (туризъм), Ралица Константинова (култура), Коста Базитов (здравеопазване, социални дейности), както и Ани Николова, шеф на дирекция „Европейски и национални оперативни програми“.

Днес стана ясно кои са новоназначени като зам.-кметове: Павел Попов поема ресор "здравеопазване, култура и социални дейностив"; Диан Иванов - "правна дейност, контрол и общинска собственост". Ще има и зам.-кмет по бюджет и икономическо развитие, който ще встъпи на 2 януари 2024 г.