Замеряха Караянчева с яйца в Благоевград

Новини
18:47 - 29 Септември 2020 (обновена)
8097
Замеряха Караянчева с яйца в Благоевград

Парламентарната шефка Цвета Караянчева изживя шок, след като бе замеряна с яйца при пристигането си за среща с местния актив на ГЕРБ в Благоевград. На площада бе посрещната от протестиращи с кофи и метли и скандирания: "Оставка" и "Мафия".

Караянчева смело тръгна към тях, но на около 10-ина метра от протестиращите към нея полетяха яйца. Охраната я обгради плътно и я върна обратно.

"Исках да се срещна с тези хора, да поговорим, да ги попитам защо искат оставка и да им кажа какво ние сме направили, но явно няма желание за разговор", каза Караянчева.

Тя каза, че изказването й пред актива в Пловдив е било емоционално и там е говорила в качеството си на партиен член, за да предаде енергията на всички членове и симпатизанти. И допълни, че като председател на НС говори по друг начин и не би си позволила такъв език.

"Срещаме се с нашите членове и затова се говори по-емоционално. Предаваме на живо до всички членове и симпатизанти за цяла България, защото няма как да стигна до всички. В такива моменти човек гледа да вдигне градуса на настроението, да мотивира", обясни Караянчева. Не можела да каже, че съжалява за думите си, защото е "изключително емоционален човек".

"Ако някой е забравил как говорех преди 3 г., аз говоря по този начин когато съм извън пленарна зала. Не забравяйте, че преди 2017 бях острието на ГЕРБ. В парламента трябва да бъда обрана защото съм представител на институция. Идете на срещите на други партии и вижте те как говорят за нас и по какъв начин се изразяват", допълни тя.

Призова напусналите ГЕРБ и присъединилите се към партията на Цветанов, да напуснат общинските съвети, "защото така е честно".

"Когато си влязъл с бранда на определена политическа сила, ако си толкова добър", посъветва тя.

Категорична е, че ветото на президента на промените в ИК няма да мине и ще бъде отхвърлено, защото не е основателно.