Записите на Радостин Василев са от парламента и партийни офиси

Атанас Атанасов знаел кои служби имат достъп до сградата на Народното събрание

Политика
08:28 - 26 Май 2023
2194
Записите на Радостин Василев са от парламента и партийни офиси

Записите на Радостин Василев са правени в парламента и партийни офиси на "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Това стана ясно от думите на лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

"Една част от тези записи са записвани в Народното събрание. По-интересното е друго - че една част от записите са правени в помещения извън Народното събрание в помещения, където са заседавали политически органи. Интересното е там как е станало", коментира Атанасов в ефира на Нова тв. Той не знаел да има записи от централата на ДСБ на столичната ул. "Кърниградска".

Той смята, че част от записите са направени с телефон.

Аз не бих искал да се занимаваме с пикантерията. Сигурно тези дни това ще се използва за разгаряне на скандала. Трябва да гледаме по-отвисоко, да виждаме процесите и да търсим решения. Има жестока съпротива от различни среди за съставянето на редовна власт. И този случай е част от това. Редовна власт, в която участва нашето обединение, каза Атанасов. Според него някои от другите формации съжалявали, че не са съставили правителство с първия мандат.

Лидерът на ДСБ припомни, че в 48-ото народно събрание бе изтекъл запис на живо на заседание на групата на "Демократична България" в парламента. Тогава камерите в залата се оказаха включени и са предавали на живо.

"Сега пак в тези помещения са правени тези записи, някои от тях", обясни Атанасов. Той самият не ги бил чувал.

Не знам Радостин Василев къде е, сам ли е. Той е един амбициозен човек, на когото най-вероятно не са му задоволени амбициите. В случая той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на властта, коментира той. 

Единодействат среди, които не се понасят помежду си. Среди, свързани с президентството, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно, и от друга страна среди, свързани с бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това, че трябва демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите. Тези среди не се понасят, но сега в момента си взаимодействат, каза той.

Атанасов знаел кои служби имат достъп до сградата на Народното събрание, където са направени някои от записите, но не пожела да дава уточнения. Коментира обаче, че всичките ни служби са "пробити".

Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. Това коментира Атанас Атанасов от коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България” в студиото на „Здравей, България”.

„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: „Да бяхте дали пет гласа”. Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път”, смята депутатът.