Започна грандиозният спектакъл за откриването на МОНДИАЛА (СНИМКИ)

Светлинно шоу, екзалтирана публика и Световната купа завладяха стадиона "Ал Байт"

Актуални новини
17:15 - 20 Ноември 2022
4090
Започна грандиозният спектакъл за откриването на МОНДИАЛА (СНИМКИ)

Световното първенство в Катар започна. Началото на първия Мондиал, който се провежда през зимата, бе белязано от грандиозна церемония на стадион “Ал Байт”, където ще се играе и мачът на откриването между Катар и Еквадор. Това ще е и първото световно първенство, което се състои в арабския свят.

Преди началото на церемонията на терена бе извадена Световната купа, представена от Марсел Десаи. Самият старт бе даден от гласа на Морган Фрийман, който бе озвучил видеото, представено за начало. 85-годишният американски актьор се появи и на живо на стадион "Ал Сайд" и участва в първата част от церемонията. 

Последва впечатляващо светлинно шоу, допълнено с музикални изпълнения и танцови състави. Организаторите припомниха част от химните на предишните световни първенства, както и талисманите от предишните години, преди да се насочат към новите символи на Мондиала в Катар. Корейската звезда Джонкук от популярната група BTS. Той изпълни песента Dreamers заедно с катарския певец Фарад Ал-Кубаиси.

Световното първенство бе открито с кратка реч на Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

"От името на Катар ви приветствам с добре дошли на световното първенство. Работихме всеотдайно и неуморно, за да осъществим един от най-успешните турнири. Инвестирали сме толкова много, за да направим добро за цялата човешка раса. В следващите дни ще се радваме на един футболен фестивал. Различни хора ще се съберат заедно да изживеят емоциите. Да забравим различията си и да отпразнуваме този празник заедно. Добре дошли в Катар!", каза шейх Хамад.