Започна конгресът на БФС

Дневният ред ще включва само три точки

Спорт
10:51 - 20 Май 2022
2387
Започна конгресът на БФС

Конгресът на БФС започна в 09:30 часа в хотел в столицата. На него няма да се избира президент и Изпълком. Борислав Михайлов откри конгреса.

"Промените в нашия футбол се случват след пълното проучване на проблемите и взимане под внимание на мнението на всички заинтересовани страни. Подготвяната стратегия за следващия четиригодишен период е изготвена именно върху тази база и е реализирана от младите и мотивирани хора в екипа на БФС”, заяви Михайлов.

"Ще чуете всичко това в моя отчет за последния период, както и ще ви предложим за гласуване рамков бюджет за следващия четиригодишен период. БФС влиза в следващите четири години финансово стабилен и е обединен пред предизвикателствата”, каза още той при приветствието си от трибуната.

б:

1. Отчет на ИК на БФС за периода 2018-2022;

2. Програма на БФС за развитието на футбола за мандата 2022-2026;

3. Проект на бюджет на БФС за периода 2022-2026.

Делегатите на клубовете пристигнаха малко преди началото на Общото събрание. За да се регистрират за Конгреса, се появиха изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, както и вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов. Един от първите в хотела бе собственикът на Локомотив (София) Иван Василев. На Общото събрание има и представители на ФИФА и УЕФА.

Искането за свикване на общо събрание беше отправено още на 24 март, но последва отказ от Търговския регистър за вписването на поканата. БФС обжалва и на 12 април съдът отмени отказа.

Същият ден спортният министър Радостин Василев даде срок на централата да приеме своя бюджет до 25 май и заплаши, че в противен случай ще ѝ отнеме лиценза. С провеждането на днешния конгрес ще бъде избегната евентуална санкция от министерството. 

Снимка: Lap.bg