Започна Нюйоркската седмица на модата (ГАЛЕРИЯ)

Мода
15:15 - 07 Септември 2019
5736
Започна Нюйоркската седмица на модата (ГАЛЕРИЯ)

Поредната Нюйоркска седмица на модата започна с представянето на колекциите на бранда "Раг енд Боун", дизайнерите Джереми Скот и Тадаши Шоджи, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. След тригодишна пауза, през която прибегна до други форми на представяне на облекла, "Раг енд Боун" се завърна с дефиле, но с участието на танцьори и оркестър.

"Модата е развлекателна и възбуждаща - отбеляза съоснователят и творчески директор на бранда Маркъс Уейнрайт. - Добре е, ако към облеклата се добави още нещо." Колекцията е съобразена с космополитния дух на бранда. Представени бяха леки и удобни за носене облекла.



Колекцията на Джереми Скот напомня проектираните от него облекла за сезона есен/зима 2018 г. Показани бяха рокли с флуоресцентни принтове и сребристи бродерии, тоалети с украса от кристали, поли, панталони и костюми тайори, лъскави обувки и перуки в ярки тонове. Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха Джиджи Хадид и Ирина Шейк.


Дизайнерът Тадаши Шоджи заяви, че връщането към японските му корени за това дефиле му е отнело години. Той се е постарал в дефилето си, озаглавено "Имало едно време в Япония", да се почувства ароматът на цъфнали вишневи дървета в родината му. Използвал е дантели, брокат, принтове, украса от цветя. Сред преобладаващите цветове са виолетово, черно, бяло. Вниманието привлякоха рокли с едно голо рамо и тоалети, напомнящи кимона.


"Роден съм и съм отрасъл там - заяви Шоджи. - Много от спомените ми са свързани с Япония. Преди не се осмелявах да използвам японски елементи в колекциите си. Когато журналисти ме питаха "Какво е японското влияние в модата?", не знаех какво да отговоря. Но сега придобих по-голяма увереност и вече мога да използвам подобни елементи."


Седемдесет и една годишният Шоджи е родом от Сендай, но се е установил в САЩ. Колекцията му за сезона пролет/лято 2020 г. включва също рокли от тюл без ръкави и коктейлни тоалети в розово.