Започна обратното броене за изборите

В битката за нов парламент вече официално се включи новата формация на Кирил Петков и Асен Василев – „Продължаваме Промяната"

Актуални новини
15:07 - 25 Септември 2021
1905
Започна обратното броене за изборите

Обратното броене за изборите на 14-ти ноември започна. Пет дни остават на партиите и коалициите, които искат да се включат в надпреварата, за да се запишат за участие. До този момент в Централната избирателна комисия за участие в изборната напредвара са се записали три партии и една коалиция.

В битката за нов парламент вече официално се включи новата формация на Кирил Петков и Асен Василев – „Продължаваме Промяната". Документите си вчера подадоха и от ДПС, които изненадващо обявиха, че за първи път ще издигнат свой кандидати за президент и вицепрезидент. Коя ще е кандидат-президенската двойка на Движението, ще реши ръководството на партията.

На свое онлайн заседание Централният съвет на ДПС реши, че Централното оперативно бюро на партията ще издигне, утвърди и регистрира кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент. Сред критериите за номинации на кандидати  са да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма.

По време на заседанието беше направен анализ на актуалната политическа ситуация по области и бе приета декларация, която осъжда остро всяко погазване за Законите на страната и Конституцията на Републиката. „Централният съвет на ДПС осъжда остро всяко погазване на Конституцията и законите на страната, както и нарушаването на защитените с международни договори граждански и политически права на гражданите и предупреждава, че няма да позволи използването на държавния репресивен апарат за предизборните цели на президента и неговите министри. На предходните избори силовият министър на президента Бойко Рашков се включи активно в предизборната кампания и използвайки методите на комунистическия режим, припомни най-ужасяваща част от историята на 20 век”, се казва в нея.