Започна първата официална среща между Путин и Зеленски в Париж

Разговорите между лидерите на двете страни се водят след срещата на върха от нормандския формат

Новини
21:28 - 09 Декември 2019
1332
Започна първата официална среща между Путин и Зеленски в Париж

Първата двустранна среща на президентите на Руската федерация и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски започна в Париж, съобщава РИА Новости.

Разговорите между лидерите на двете страни се водят след срещата на върха от нормандския формат. Двама досега никога не са се срещали, като единствено са разговаряли няколко пъти по телефона.

Макар срещата от високо равнище в Париж да започна със закъснение, според помощника на президента на Русия Юри Ушаков, разговорът ще може да продължи колкото е необходимо.

Основното, според Ушаков, е да се обсъди изпълнението на Минските споразумения. Той не уточни дали в преговорите ще бъдат обсъдени и доставките на газ. В същото време министърът на енергетиката на Русия Александър Новак и шефът на компанията „Газпром“ Алексей Милър участваха в срещата от високо равнище, заедно с помощниците на президента Владислав Сурков, Юрий Ушаков, външният министър Сергей Лавров и говорителя на Путин Димитрий Песков.

Песков каза по-рано, че въпросът с газа може да бъде засегнат на срещата, ако двамата се натъкнат на проблемни въпроси, които не могат да бъдат решени на работно ниво. Руската страна не смята обсъждането на Крим за възможно при каквито и да е условия.