Започна разпитът на Живко Коцев по разследването за контрабанда в Агенция „Митници“

Новини
14:39 - 17 Април 2024
1795
Започна разпитът на Живко Коцев по разследването за контрабанда в Агенция „Митници“

Живко Коцев пристигна на разпит в Антикорупционната комисия на площад  "Света неделя". Бившият главен секретар на МВР влезе през задния вход. Часът му за разпит бе насрочен за 14,30ч., но той  влезе 15 минути по-рано. 

Преди да влезе, Коцев каза, че ще даде повече информация след разпита.     

Според прокуратурата той доброволно е поискал да бъде защитен свидетел по разследването, в което са задържани бившият директор на митниците Петя Банкова и соченият за контрабандист Стефан Димитров.

Припомняме, че те бяха задържани по подозрение за участие в престъпна група за контрабанда. А по-късно стана ясно, че Коцев е поискал специален статут и е разказал на разследващите за познанството си с Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров, които са обвинени за организирана престъпна група.

Пред комисията, която беше създадена в парламента по повод скандала в митниците шефът на ДАНС Пламен Тончев заяви, че познанството на Живко Коцев с тях е от времето когато Коцев ръководи Областната дирекция на МВР в София област, а най-чести са били, когато е бил главен секретар на МВР.

Около скандала в службите бе осветено и името на Живко Коцев и Бойко Рашков.

В публичното пространство изтекоха снимки, показващи главния секретар на МВР Живко Коцев и обвиняемия Стефан Димитров в обща компания. Снимките бяха публикувани в социалните мрежи и от разследващия журналист Слави Ангелов.

На две от тях Коцев е с Николина Ангелкова на летището и в кола, където показва скъп часовник на китката си. Бившият министърка потвърди, че познава Коцев от година.

Коцев се появи на доста снимки в компанията на Стефан Димитров, със скъп часовник и кафяв пудел, като същото кученце е на друг фотос с пачки в евро.