Започна Седмицата на мъжката мода в Париж

60 дефилета представят актуалните колекции за силния пол

Мода
16:41 - 18 Юни 2019
2392
Започна Седмицата на мъжката мода в Париж

Седмицата на мъжката мода в Париж започна с представянето на нови имена в сектора, като американската марка "Боуд" и френската "Фипс", съобщи АФП.

В програмата до неделя са 60 дефилета, след които на модни къщи "Луи Вюитон", "Диор", "Ермес", и честване на Карл Лагерфелд. "Балмен" ще представи ревю-концерт на 21 юни, когато е Празникът на музиката в Париж.

С интерес се очаква и дефилето на "Ланвен" в неделя. Младият дизайнер Брюно Сиалели вече представи първата си колекция за най-старата действаща модна къща във Франция през февруари и показа с него, че е като "свеж вятър".

В четвъртък в Гран пале ще бъде отдадена почит на дизайнера Карл Лагерфелд, който почина през февруари. На честването му - "с изявите на артисти, музиканти и танцьори, от чиято работа той се възхищаваше", ще присъстват знаменитости от цял свят. Уникалната постановка ще припомни наследството на "дизайнера с безпрецедентна креативност" с мозайка от видеозаписи, правени през целия му живот, и кратки интервюта с негови близки, каза Робер Карсен, канадският режисьор, който отговаря за събитието.