Започва безплатна кастрация на домашни кучета в Нови Искър

В рамките на месец и половина собствениците на четириноги, живеещи в района, ще могат да се възползват от обезпаразитяване и регистрация на кучето си

Новини
11:51 - 10 Юли 2023
790
Започва безплатна кастрация на домашни кучета в Нови Искър

Столичната община и ОП „Екоравновесие“ започват кампания, насочена към ползите от кастрацията на домашни кучета. Началото на кампанията е днес, 10 юли, в гр. Нови Искър, кв. „Курило“, ул. “Търговска” 1 от 17.00 ч. Кампанията цели запознаване с ползите от кастрация на домашните кучета, както и информиране на собствениците за необходимостта да регистрират и декларират своя домашен любимец.

В рамките на месец и половина собствениците на домашни кучета, живеещи в район Нови Искър, ще могат да се възползват от безплатна кастрация, обезпаразитяване и регистрация на кучето си. Всеки, който притежава куче, ще има възможност да се информира къде може да заведе своя домашен любимец и да получи образователни материали, обясняващи ползата от кастрацията.

Представители на Столична община, Екоравновесие и районната администрация ще бъдат на разположение за въпроси. Инициативата ще се проведе до края на годината и в районите „Кремиковци“ и „Слатина“. Информационната кампания е част от мерките, заложени в Плана за действие към Програмата на Столична община, в изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на България.