Започва Седмицата на мъжката мода в Милано

Мода
13:45 - 10 Януари 2020
1763
Започва Седмицата на мъжката мода в Милано

Седмицата на мъжката мода започва в Милано, като календарът й е удължен, защото на нея се завръщат реномирани марки, съобщи АФП.

Няколко модни къщи, като "Салваторе Ферагамо" и "No 21", които напоследък представяха смесени колекции през Седмицата на дамската мода, решиха отново да организират отделни дефилета за мъже. Затова вместо да приключи в понеделник, Седмицата на мъжката мода в Милано ще продължи и във вторник. Последно ще е ревюто на "Гучи" - марка, който също се завръща в мъжкия календар.

"Отделните дефилета и по-дългата седмица свидетелстват, че светът на модата и аксесоарите за мъже са в пълен растеж" - каза пред АФП Стефания Савиоло, директор на центъра за мода към университета Бокони в Милано.
През Седмицата на мъжката мода в Милано ще бъдат представени 77 колекции есен-зима 2020/2021, от които 26 с дефилета. Шоуто открива довечера канадската марка Dsquared2 (Дискуеърд), която празнува 25 години. Ще последват елегантните силуети на Ерменеджилдо Дзеня.

Сред другите авторитетни марки са "Армани", "Долче и Габана", "Фенди" и "Прада". "Версаче" обаче ще отсъства и ще покаже смесена колекция през февруари на Седмицата на дамската мода.