Заради Берое: Старозагорци искат линч за министъра на енергетиката

Спорт
17:15 - 28 Декември 2021
6488
Заради Берое: Старозагорци искат линч за министъра на енергетиката

Привържениците на Берое се събраха на многоброен протест пред общината в Стара Загора относно ситуацията с клуба. Феновете поканиха министъра на енергетиката Александър Николов, с когото да бъде обсъден проблемът с финансирането на клуба, но той не откликна на призива за среща.

В центъра на града се събраха близо 2000 души, като феновете поискаха да се намери решение за спасението на клуба. По-конкретно се пожела отлагане на спирането на спонсорството от страна на ТЕЦ “Марица Изток 2” с няколко месеца, за да може да се подготви смяна на собствеността без да се трупат задължения.

Привържениците се заканиха, че това няма да бъдат последните им действия, като следващите могат да бъдат и по-радикални и да бъде организиран още по-сериозен протест.

Феновете на Берое се събраха на протест пред общината в Стара Загора. Привържениците на "зелените" не са съгласни с незабавното прекратяване на финансирането на клуба от ТЕЦ Марица-Изток 2. Под Аязмото настояват спирането на парите от ТЕЦ-а към Берое да не е веднага, за да има време клубът да си намери нови собственици и спонсори.

Изпълнителният директор на Берое Илко Русев говори пред феновете по време на протеста, който бе организиран в Стара Загора против незабавното спиране на финансирането на клуба от ТЕЦ Марица-Изток 2. 

"Има доста запитвания и обаждания. Доста голям интерес, който може да ни радва, но никога не можем да знаем един нов собственик какво ще направи с отбора. Запитванията са от чужбина. Надявам се, че предстоят светли дни за нашия отбор. В момента за съжаление сме принудени да продадем някои футболисти, ако не се променят нещата.

Март месец трябва да подадем документи за лиценз, а при задължения има опасност да не получим такъв. Имаме 700 000 лева задължения към Община Стара Загора - данък дарение, който трябва да платим. И една заплата на служителите в клуба за месец декември, която е към 400 000 лева", разкри Русев.