Заради бюджета и данъчните закони: Желязков вика депутатите извънредно в понеделник и вторник

Нинова с гневна реакция

Новини
09:27 - 07 Декември 2023
1411
Заради бюджета и данъчните закони: Желязков вика депутатите извънредно в понеделник и вторник

Председателят на парламента Росен Желязков предложи извънредно заседание на Народното събрание в понеделник и вторник, за да се разгледа първо държавният бюджет, а след това и данъчните закони, за които няма доклади в комисията и не са разгледани.

Гласуването за отпадането на вече заложения бюджет обаче предизвика гневна реакция от соцлидерката Корнелия Нинова, която се обърна към Желязков и депутатите от мнозинството. 

"Няма и 24 ч. - от тук ви предлагахме държавният бюджет да бъде отложен за след приемане на данъчните закони, защото това е политическата, икономическата, юридическата и законодателна логика. Всички вкупом гласувахте против и настоявахте бюджетът да се гледа като първа точка денс. Г-н Йордан Цонев дръпна една поучителна реч, че нищо не разбираме от тая работа, а днес се оказва, че сме били прави", заяви тя.

  "Вчера изпълнихте една поръчка на един човек, който каза "стани и кажи", заяви Нинова и се ядоса на лекциите от Цонев колко са неграмотни и не знаели как се правел бюджет, а днес обратното. Не ви ли е неудобно, попита Нинова. И даде ново предложение - да им даде шанс в рамките на 24 ч да са последователни: "Пренаредете програмата за днес, бюджетът да е 4 точка, за да ви видя как ще гласувате и дали в рамките на 24 ч. ще запазите едно и също мнение по тази важна тема или ще продължите да си играете на тука има-тука няма", настоя Нинова.

Министър Асен Василев не може да присъства днес и утре, даде още един аргумент за предложението си Росен Желязков.