Заради COVID-19: Зоопарк ще нахрани хищниците си с други животни от наличните

До лошия сценарий ще се стигне, ако хранителните запаси свършат през юли

Новини
16:59 - 22 Май 2020
3879
Заради COVID-19: Зоопарк ще нахрани хищниците си с други животни от наличните

Зоопарк в Индонезия може да прибегне до убиването на някои от подопечните животни, за да изхрани други като суматранския тигър и яванския леопард, които остават без храна заради ограниченията в условията на пандемията, съобщи Ройтерс, цитирана от Канал 3.

Всичките 850 животни в зоопарка в Бандунг получават по-малки порции от обичайното, откакто не се приемат посетители. Ръководството се готви за най-лошия сценарий, според който ще се наложи избиването на някои животни, ако хранителните запаси свършат през юли, както се очаква. Зоопаркът в четвъртия по големина град в Индонезия обикновено печели около 1,2 милиарда рупии (81 744 долара) месечно от билети, но бе затворен за посетители на 23 март.

Имаме около тридесет представители на вида читал, като най-възрастните и тези, които вече не могат да се възпроизвеждат, са набелязани да бъдат убити, за да се изхранят хищниците, каза говорителят на зоопарка Сулхан Саяфи. Възможно е и някои патици и други птици да станат храна за недохранваните големи диви котки. За тях е нужна много храна.

Суматранският тигър Фитри например сега получава по осем килограма месо на всеки два, а преди се е хранел с 10 кг месо. Зоопаркът се нуждае от над 400 кг плодове и 120 кг месо на ден и сега разчита на дарения, за да изхрани животните. "Крокодилите са наедрели, тигрите изглеждат по-здрави, но лъвът все още изглежда измършавял", казва Фаузан Дзулфикар, който посетил зоопарка, след като направил дарение.

Индонезийската асоциация на зоопарковете поиска помощ от властите и изтъкна, че 92 на сто от 60-те зоопарка в страната ще могат да изхранват животните си само до края на май