Заради детско порно: Профибоксьор заплашен със 70 години затвор

Американецът Травис Фултън е обвинен и в секс с малолетни

Новини
17:19 - 24 Февруари 2021
4374
Заради детско порно: Профибоксьор заплашен със 70 години затвор

Няма боец в света на ММА, който да се доближава до броя мачове, изиграни от Травис Фултън. Той е рекордьор с 320 двубоя в смесените бойни изкуства със статистика от 255 победи, 54 загуби и 10 равенства. Един е обявен за нередовен.

Фултън се е бил и 75 пъти на боксовия ринг, където има 25 победи, 48 загуби и две равенства.

43-годишният американец дебютира в ММА през 1996-а, когато е само на 18, а последният му двубой е през 2019-а. Междувременно, от 1999-а, Фултън се подвизава и в професионалния бокс.

Най-добрата му година е 1998-а, когато взима участие в цели 41 мача в ММА, като печели 31 от тях.

През 1999-а Фултън влиза и в UFC, където обаче изиграва само два мача, в които записва победа и загуба. През 2018-а му е предложено да се върне като участник в реалитито The Ultimate Fighter, но Фултън отказва. След това му е предложен нов мач - срещу Андре Гузмао, но отново отказва, като обявява, че вече няма мотивация да се бие.

"Не исках да се връщам, защото не ми пукаше", обяснява по-късно решението си Фултън. Година по-късно Фултън си връща желанието за битки и отново се пробва в UFC, но тогава вече е твърде късно.

Сега боецът е заплашен от 70 години затвор. Американецът е обвинен в секс с малолетни и в създаване, притежание и разпространение на детска порнография.

Последният случай е от ноември 2020 година, когато Фултън е опитал да склони непълнолетно лице да прави секс с него пред камера, след което кадрите са прекосили щатски граници, т.е. са били изпратени на някого другиго.

От прокуратурата твърдят, че между ноември 2018 и ноември 2020 г. Фултън е притежавал или се е опитвал се сдобие с детска порнография, включващо и дете под 12 г. Записът е бил на USB флашка, която също е прекосила щатските граници. Според прокурорите боецът умишлено е притежавал или се е опитал да се сдобие с този запис.

В петък Фултън се е явявал пред съда в Сидър Рапидс, щата Айова, а федералният съдия е решил боецът да бъде задържан до следващото му изслушване. Междувременно Фултън очаква присъдата си по друго дело във Ватерло, Айова, в което е обвинен в домашно насилие.

Според wcfcourier.com, който първи съобщава за задържането на Фултън, боецът е ударил жена по главата и в гърба, пращайки я в болница, след което я е заплашил да я убие, ако се оплаче в полицията.

Последният, 320-и, двубой на Фултън е през април 2019-а и е по правилата на ММА, в който побеждава Шанън Рич след задушаващ ключ.