Заразен от Нинова, червен шеф си оттегли оставката

Новини
14:31 - 29 Април 2021
2434
Заразен от Нинова, червен шеф си оттегли оставката

Ивайло Лилов, който преди две седмици свика пресконференция и подаде оставка  днес реши да я оттегли. Днес Лилов, в присъствието на Атанас Зафиров – зам.-председател на НС на БСП в оставка и своя колега – политическия организатор Евгений Белий са присъствали на заседание на Областния съвет на БСП, което се е провело според врачанския сайт „Конкурент“ в заведение в Борован. На заседанието на Областния съвет приъствали 33-ма членове, които останали изумени след изказването на Ивайло Лилов, че той оставка не е подавал.

Според изпратените от Позитано 20 Зафиров и Белий подадената оставка от Лилов била само за пред медиите и те потвърдили, че Лилов продължава да е действащ областен председател на БСП Враца. Това предизвикало огромно напрежение и за минути е било възможно да се стигне до физическа саморазправа с Белий и Зафиров. Представителите на общинските структури от Враца, Бяла Слатина, Криводол и Мездра напуснали заседанието.

Лилов обяви, че си подава оставката дни след разгромяващия провал на БСП на парламентарния вот.  „От 5 години съм начело на организацията. Парламентарните избори на 4 април донесоха на България най-важното – ГЕРБ повече няма да управлява. Удовлетворен съм от този факт и понеже смятам, че памперсите и хората в политиката трябва да се сменят по-често, се оттеглям“, каза тогава Лилов.

След хвърлената от Лилов оставка, за председател на Областния съвет на БСП Враца беше избран Венцислав Василев.