Заразеният Бойко: Ще работя от вкъщи!

Премиерът е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет

Новини
19:00 - 25 Октомври 2020
3122
Заразеният Бойко: Ще работя от вкъщи!

Премиерът Бойко Борисов обяви, че изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера.

Информацията за състоянието на Бойко Борисов беше разпространена от пресцентъра на Министерски съвет във връзка с множество медийни запитвания относно положителния PCR тест на министър-председателя. По-рано Борисов съобщи в фейсбук профила си, че е с положителен  тест. Малко по-късно стана ясно, че под карантина ще са и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева - началник на политически кабинет на премиера и Севдалина Арнаудова от централата на ГЕРБ. 

"От това което научаваме, премиерът Борисов не е безсимптомен, а прекарва болестта. Министър-председателят е с лека форма на Ковид-19", заяви пулмологът проф. Коста Костов пред Би Ти Ви. Все още не е ясно по какъв протокол ще бъде лекуван Бойко.