Защо бохо стилът е толкова модерен?

Едно модно течение, което никога няма да излезе от мода

Стил
16:16 - 24 Юни 2020
15143
Защо бохо стилът е толкова модерен?

Бохемският стил е една от водещите тенденции и този сезон. Едно модно течение, което никога няма да излезе от мода…

Понятието „бохемски” идва от областта Бохемия, намираща се в Чехия. Цигански катуни, идващи от там достигат Франция, а там французите остават поразени от безгрижния им начин на живот на циганите, че започват да наричат всички хора, мислещи само за забавление „бохеми” и години по-късно го превръщат в предпочитано модно течение.

Модерната употреба на „бохемския” стил засяга хора, които обичат нетрадиционния и артистичен начин на живот. Дълги безгрижни нощи, небрежно спуснати коси, романтични вечери покрай огъня…Една бленувана идилия.

Бохо стилът е усещане за свобода и безгрижие. Той отразява една естетико идеологична идея за живот и съществуване.

Важно е да отбележим, че бохо стилът не се отнася единствено до дрехите, а е комбинативен образ от прическа, грим, бижута и облекло. Характерни за бохемския стил са големите аксесоари и бижута, шаловете за коса, прическите с рибената кост и летните татуировки, които през миналата година се превърнаха в абсолютен хит. Характерно за стила е смесването на елементи от различни религии.

Най-характерните акценти за бохемския стил са дантела и различни цветни бродерии, дългите цветни рокли и поли. Колкото до ноктите, те трябва да са къси, оформени квадратно, безцветни.