Защо Бойко Борисов дава 1,4 млн. лв . "за баба Ванга"?

Новини
15:47 - 30 Май 2019
40569
Защо Бойко Борисов дава 1,4 млн. лв. "за баба Ванга"?

На вчерашното правителствено заседание четири общини "намазаха" общо 20,9 млн. лв. от държавната каса за инфраструктурни подобрения. Сред бенефициентите е община Петрич, която получава 1,4 млн. лв., а премиерът Бойко Борисов реши лично да аргументира решението да се дадат пари "за баба Ванга".

„За Община Петрич отпускаме 1,4 милиона. за реконструкция, рехабилитация на съществуващо трасе и изграждане между Рупите и една от най-големите археологически разкопки с изключителна стойност в момента. Кметът ще го разказва по-надълго – Хераклея Синтика“, обясни Борисов.

„Всички в Гърция, Македония, Сърбия, България са го знаели, че съществува, но в от вековете го няма. Точно под тази могила на километър и нещо от Рупите на баба Ванга, огромно количество туристи отиват“, заяви още той.

Интересното в случая е, че съдбата на премиера и тази на починалата преди близо четвърт век пророчица се преплитат мистериозно. На големите тържества по случай 15-ата годишните от кончината на Вангелия Гущерова на Рупите в далечната 2011 г., когато Борисов едва бе застъпил първия си мандат и още не се беше превърнал в сегашния феномен в политическия ни живот, излезе на бял свят тайно предсказание на Ванга за Бойко.

Дългогодишният комшия на врачката Павел Кипров обяви, че тя многократно му е разказвала за предстоящия изгрев на ключов министър-председател от софийските села, който е бил милиционер, а след това ще заема важни държавни постове. Според Ванга той ще се радва и на българската, и на американската любов. А посланието й за него било да се пази повече от вътрешните, отколкото от външните врагове.