Защо е полезно да сме дебели?

Закръглените хора възприемат себе си и околните по различен начин

Новини
18:00 - 16 Юли 2024
4122
Защо е полезно да сме дебели?

Все гризете ябълки и пиете нискомаслено мляко, за да отслабнете? Килограмите са основен проблем за почти 35% от жените по света. И да, нека не се лъжем – затлъстяването е сериозен проблем и не бива да го допускаме, но 5-6 или дори 10 килца в повече не са съществен проблем. Съществуват минимум 6 основания, поради които е вредно и дори опасно да бъдете слаби. Закръглените дами и господа могат да се гордеят със своите килограми, стига, разбира се, да нямат овалите на Искра Фидосова и Митьо Пищова. Защо?

№1. Понижава се рискът от ревматоиден артрит

Това е една от болестите, от които жените страдат повече от мъжете. Заради нея се развива болка в ставите и се понижава подвижността, при това лечението помага само в ранен стадий. Според изследване излишната мазнина в тялото помага за сметка на специфични хормони, които създават защитна бариера срещу развитието на това заболяване.

№2. Сексуално здраве

На първо място това се отнася до мъжете: при пълните мъже еякулацията се случва със 7 минути по-късно отколкото при слабите. Обяснението се състои в това, че женският хормон естрадиол, който се съдържа в мазнините, забавя мъжкия оргазъм.

№ 3. Силен имунитет

Мазнината, която се складира в областта на талията, регулира имунната система. Натрупванията успокояват биологичния механизъм за защита на тялото и предотвратяват появата на алергии, простуди и др.

№4. Бързо възстановяване след боледуване

Мазнината помага не само когато вирусите ви нападат, но и след прекарано боледуване и нужда от възстановяване. Дебелият човек има запаси от енергия, които могат да използва в такива моменти.

№5. По-малък риск от деменция

Пълните хора страдат по-рядко от деменция, сочат изследванията на доказани учени. Все още няма обяснение каква е причината за това.

№6. Оптимизъм и жизнелюбие

Дебелите хора по-рядко страдат от психически разстройства, което означава, че не изпитват недоволство от околните и не си тровят нервите.