Защо фолкаджийките си правят реклама на гърба на умрели?

Кали, Глория, Рени, Екстра Нина и още куп певици се надпреварват да говорят за Жоро Илиев и мутренските времена

Новини
14:53 - 18 Януари 2024
5691
Защо фолкаджийките си правят реклама на гърба на умрели?

В последните няколко години фолкаджийките се надпреварват да тръбят по медиите колко са били желани от мутрите през 90-те години. Куп певици се изредиха да говорят хвалебствия за щедростта на Жоро Илиев и останалите момчета с дебели вратове, които отдавна са покойници, забеляза Lupa.bg Защо чалга дивите ни сега си правят реклама на гърба на убити преди повече от 10 години? Защо не се хвалеха от тях приживе?

Кали от години не спира да тръби колко достоен мъж е бил Жоро Илиев.

"Първото ми дете не е от Жоро Илиев, кръстено е на него, защото ми направи много голяма услуга" - признава изпълнителката на "4-4-2".

Според нея, висаджията е спасил живота на нейния първи съпруг Иван Димитров в размирни времена, извадил го е от сериозни проблеми и затова тя е обещала, ако роди момче, ще го кръсти на него. Разбира се, тя не спестява и това какъв кавалер е бил Главния.

Кали е не точно любовница, а секс играчка на Жоро Илиев. Тя го облекчава до последно. „Най-обичам да слушам как Кали разправя колко много го уважава и колко му е близка, ама никога не е спала с него. Че аз с очите си съм виждала да му прави свирка в заведение! Свря се под масата и започна да му духа пред цялата дискотека”, разправя известна фолк певица. За награда Кали получила няколко банкноти от по 100 долара.

И до днес вървят слухове, че големия син на певицата е от Жоро Илиев, той наистина има поразителна прилика с боса. Кали обаче твърди, че таткото е тогавашното й гадже Иван. ДНК тест не е правен.

Глория също няма лоши впечатления от Илиев и дори се развежда заради него. Тя е негова официална любовница около година – от лятото на 2003 г. до пролетта на 2004 г. По това време русенката е на върха на славата си, успяла е да отслабне с куп пластични операции и режима на д-р Емилова.

Заради авантюрата си с боса певицата зарязва мъжа си Илия Загоров. С Жоро Илиев обаче се разделят през 2004 г., а Глория си „отмъщава”, като му посвещава клипа на песента си „Крепост”. Ролята на Главния играе Асен Блатечки, а на финала той е прегазен от влак.

След като къса с Жоро Илиев, певицата се хваща с оръжейния бос Николай Гигов. Мафиотът нямал нищо против. Като научил, казал само: „Е, щом му харесва, нека се задоволи с огризките от трапезата ми”.

Преди дни Рени също се изказа за покойната мутра:

''Не знаех как изглежда Георги Илиев. Представях си грозна и страшна мутра, а когато влезе в ресторанта се очаровах какъв изключително красив мъж стои пред мен. Беше много добре облечен и въздържан''

“Тъкмо тогава си бях купила апартамент, викам си сега добре дошло. Знам, че те дават доста пари, такива едни безотчетни парти тогава се хвърляха. Единият от охраната стоеше до мен и само вадеше пари от джоба, като свършат, отива вади от багажника и зареждат с нови пачки. Много добре мина мероприятието. Добре ми дойдоха тези пари, всичко беше на шест. Оттогава имам изключително добро впечатление от Георги Илиев".

“Когото си отворих заведение той често идваше. Винаги учтиво и с уважение към мен се обръщаше, но може би и защото моето поведение е било такова – не съм предразполагала за друг вид отношения" – категорична е изпълнителката на “Като птица", която не е спала с Жоро, защото той не харесвал пухкавелки.

Екстра Нина също се "похвали", че е присъствала на престрелки между групировки. 

“Присъствала съм на престрелки между групировки, не точно да се убиват, но да стрелят на посоки, опасно е… Случвало ми се е това нещо и в Македония, и в България. В Кранево, когато пеех с моя оркестър “Добруджански славей, бяха две групировки, единият ме беше харесал, някаква мутра от Добрич, беше казал, че ще си отиде с мен. Много се уплаших, а моята колежка ми каза: “Тръгвай”! Измъкнах се пред задния вход, избягах” – спомня си Екстра Нина, която близо 20 години е мълчала за тези истории, но сега реши да си развърже езика.