Защо Мая Илиева не отиде на помена на Жоро Илиев?

Новини
09:32 - 26 Август 2020
65968
Защо Мая Илиева не отиде на помена на Жоро Илиев?

Мая Илиева, вдовицата на застреляния бос на ВИС-2 Георги Илиев, не присъства на помена на покойния си мъж на гробищата в София. Вчера по обяд най-близките приятели на покойния мафиот се събраха край гроба му, за да почетат паметта му.

На 25 август се навършиха 15 години от убийството на Главния, ликвидиран от снайперист в нощен бар в Слънчев бряг. Да си спомнят за славните времена на Жоро Илиев край гроба му се събраха сестра му Марияна, както и най-верните му приятели, сред които Боби Чакъров – Травестита, Дани Графа, дупнишкия мафиот Злати Златев – Златистия и настоящия шеф на боксовата федерация Краси Инински. На помена обаче не дойде Мая Илиева, нито майката на Жоро Илиев – Венка. Възрастната дама обаче е прикована на легло в дома си в Кюстендил и е почти напълно обездвижена.

Мариана, сестрата на Жоро Илиев, на помена му в компанията на Боби Чакъров - Травестита. Снимка: "България днес".

Сестрата на висаджийския бос поднесе бели рози на гроба му в София. Вдовицата Мая Илиева не дойде на помена.

Що се отнася до Мая Илиева, то вдовицата на Главния никога не посещава гроба на мъжа си, а организира собствена траурна церемония. След като Жоро Илиев бе застрелян, вдовицата му настоя тялото да бъде кремирано. Тя разпръсна прахта му в морето, каквото било желанието приживе на мафиотския бос. Така се стига до странната ситуация, при която фамилията прибира от траурната агенция три кутии с тленните му останки. Едната е положена във вечния дом на Жоро Илиев в Централните софийски гробища, втората е оставена в гробищния парк в Кюстендил до паметника на брат му Васил, а третата кутия е разпиляна в морето край Слънчев бряг.