Защо Путин не беше ведър на 9 май

Речта му не излъчваше никакъв оптимизъм. Сега най-доброто за него е да си измисли, че е постигнал победа, и да се оттегли

Топ
16:19 - 11 Май 2022
4482
Защо Путин не беше ведър на 9 май

ИВАН БАКАЛОВ*

Речта на Путин на 9 май не излъчваше никакъв оптимизъм. Липсва онази гордост, спокойствие и увереност от предишни години.

Русия е поставена под изпитание. Сама се е поставила. Путин я е поставил.

Въпреки медийната среда, типична за война, се вижда, че официалните лица по трибуните на военния парад слушат Путин със загрижени и потиснати погледи.

В този капан любимият им Путин влезе сам. Разглезен от абсолютната си власт, в която никой не му възразява. Сега най-доброто за него е да си измисли там с неговите претекст, че е постигнал победа и да се изтегли. И Западът трябва да направи отстъпки и да се спре това.

Сега има войнолюбци, които скачат - как така ще клекнем на Путин. След някоя друга година война и още 5 млн. емигранти, разрушени градове не се знае как ще мислят. А има и самоуверени оптимисти, че Путин може да бъде победен в ядрена война. Работата е, че това няма как да се докаже на практика и не е ясно дали ще остане някой да прецени кой бил прав.

* Коментарът е публикуван на личната страница на журналиста във Фейсбук