Защо украинка спечели конкурса „Мис България“?

Определиха я за най-красива от между 20 претендентки

Стил
12:18 - 11 Септември 2023
6958
Защо украинка спечели конкурса „Мис България“?

Вчера стана ясно коя е новата „Мис България“. 17-годишната Елизабет Кравец е от град Варна и е с украински корени. Предстои й да бъде 12 клас, пише звездния репортер Борислав Борисов.

Елизабет е модел от малка, а освен това е и състезателка по спортни танци. Тя е шампион на България за 2017, 2019 и 2023 г. На световното първенство през 2021 г. достига до полуфиналите.

Родителите й са украинец и българка, но тя има български паспорт и няма проблем да се състезава в конкурса за красота у нас.

Името на 17-годишната миска нашумя малко преди конкурса "Мис България", след като тя спечели регионалния "Мис Варна". Тогава имаше противоречиви коментари относно това, че титлата не е връчена на варненка, а на момиче с украински корени, каквото е потеклото на Елизабет Кравец.

На второ място на "Мис България" остана Илияна Борисова от Шумен, която се отличи с едно от най-красивите тела, а трета е брюнетката Антония Ванчева от Чирпан.

Момичетата дефилираха няколко пъти, като смениха четири вида облекла. Първо те се появиха с антични дрехи, после бяха със спортни екипи, третият етап бе по бански, а за финал излязоха с дизайнерски рокли на дизайнера София Борисова.

Тази година на конкурса се явиха 20 претендентки. Най-голямата от тях бе представителката от Бургас Зорница Петкова - на 24 години. Най-младите участнички пък бяха все още ученички - на 17 години.