Защо Веселин Маринов лежа в МВР болница?

Нещо за четене
17:11 - 30 Ноември 2020
3305
Защо Веселин Маринов лежа в МВР болница?

И Веселин Маринов преболедува Ковид-19 и за щастие коварната болест вече е зад гърба му. Срещата му с нея обаче е оставила зловещи спомени в душата му. Още докато лежеше в болница, той намери сили да призове всички да спазват мерките и да се пазят, тъй като вирусът е опасен, а в отделенията е като на война.

В телевизионния ефир певецът разказа, че докато се е борел за здравето и живота си, е бил легло до легло с генералния директор на БТА Максим Минчев, който почина преди седмица. Веселин Маринов си спомня с усмивка как двамата са водели дълги разговори в болничната стая. Един ден обаче Максим е бил отведен в интензивното отделение, когато състоянието му се влошило.

През следващите дни Веселин е бил изписан от болницата и споделя, че се е чул с Максим: "След като се прибрах вкъщи, говорихме по телефона и той ми каза, че се чувства по-добре. След няколко дни разбрах, че е починал. Много плаках от тази тъжна новина". Певецът е откровен, че срещата му с Ковид-19 го е направила по-дисциплиниран и отговорен, пише Хотнюз.

Също така сподели, че първоначалните симптоми при него били леки, но състоянието му се влошило след седмица, когато настъпило силно главоболие и висока температура. Тогава Маринов се изплашил, тъй като не е могъл да се свърже с лекарите си, които да му помогнат за линейка.

От интервюто му пред Би Ти Ви обаче не стана ясно как той е бил приет без проблем в МВР болница, докато десетки други пациенти с много по-тежки симптоми чакат с дни за болнично легло. Осдтава и въпросът как Маринов влезе именно в тази болница-дали заради песента "Нашата полиция ни пази" или заради приятелството си с Цветан Цветанов, който бе министър на МВР?