Засипаха с похвали Антов в Италия

Българинът е футболист с характер, който има лидерски качества, пишат медиите

Спорт
13:08 - 04 Март 2021
2147
Засипаха с похвали Антов в Италия

Валентин Антов дебютира с фланелката на Болоня. Роденият през 2000 година футболист направи интересно представяне, демонстриращо характер и лидерски качества в защитата на Синиша Михайлович, от която отсъстваха трима твърди титуляри, каквито са Томиясу, Дийкс и Данило, пише „1000cuorirossoblu“. Сръбският треньор трябваше да измисли безпрецедентна отбранителна линия, където единственият сигурен беше Сумаоро.

Дебютът на Антов продължи 75 минути, когато българинът бе заменен от Медел. В неготово представяне трябва да бъдат отличени страхотните му изяви срещу Жоао Педро и Найтан Нандес. И двамата бяха надиграни в директни дуели от българина.

Единственият недостатък на добрата игра на Антов беше голът, който Ругани вкара. Българинът беше поставен на пази именно него, но италианецът скочи необезпокояван и вкара.

Любопитното е, че Ругани беше трансферна цел на Болоня през януари, но до сделка не се стигна и „червено-сините“ взеха именно Антов.

По този начин българинът още в първия си мач в Серия А научи, че всяко едно невнимание се заплаща. Италианският шампионат е най-тактическото първенство в Европа.

След дебюта на Антов са му необходими поне още седем участия от по 30 минути, за да бъде задействана задължителната откупна клауза, която е записана в договора с ЦСКА и е на стойност 3,5 милиона евро. Болоня разполага и с правото да откупи българския национал в случай, че Антов не запише необходимите минути, които се изискват в клаузата по договора.

Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович похвали също Валентин Антов за дебюта му. Сръбският специалист акцентира, че 20-годишният футболист е трябвало да се справи по-добре в ситуацията, в която Каляри отбеляза единственото попадение в срещата.

„Антов направи това, което се изискваше от него“, коментира Михайлович.

„Той не беше толкова зает. Той се справи добре, с изключение при гола на Каляри. Той трябваше да се грижи за опеката на Ругани“, добави наставникът на Болоня.

Calciomercato дава най-високата оценка на 20-годишния българския национал – 6.5.

„Когато имаше нужда да стъпи здраво, българинът го правеше без проблеми. Много добър в първия му мач в Серия А“, пише изданието.

Zerocinquantunо пише, че дебютът на Антов е едно от малкото положителни неща за Болоня в мача срещу Каляри. Българинът е оценен с 6.

„Дебют на характера, може би твърде много, като се има предвид влизането, което му коста жулт картон. Българинът обаче показа добра игра, увереност и собствените си оръжия, точно както се очаква“, пише Zerocinquantunо.

Любопитното е, че Валентин Антов е 32-ият футболист, използван от Синиша Михайлович през сезона. Повече играчи в Серия А през настоящата кампания са използвали само Парма – 36 и Специя – 34.