Застреляха българка в Нюарк

Новини
15:30 - 04 Октомври 2023
4725
Застреляха българка в Нюарк

Застреляха българка в Нюарк. 

Истински екшън, който приключва със смъртта на 31-годишна българка, се разиграва на 21 септември в американския град Нюарк, щата Делауеър.

Като на филм екзекуторът нахлува с оръжие в двуетажната къща, стреля по нея, ранява и приятеля й, който със сетни сили успява да се обади на 911.

На сигнала се отзовават няколко екипа на спецслужбите - части от “Специални оръжия и тактика”, психолози, специалисти в обезвреждането на експлозиви и от отдел “Управление на кризи”. Властите забраняват на жителите в района да излизат от домовете си, пренасочват и движението на колите.

Започват преговори с нападателя. Молят го да хвърли пистолета и да се предаде с вдигнати ръце, но той отказва. Следва престрелка между него и екипа. Приклещен от полицията, която е обградила дома, той насочва пистолета към главата си и се самоубива. Драмата завършва с два трупа. Единият от тях е на Петя. Медиците заключават, че тя е починала на място. 34-годишният й приятел на име Джо Хорас е откаран в болница с наранявания. Претърпява две операции на крака, пише 24 часа. .

Любопитен момент в цялата сага е как убиецът нахлува в къщата, където Петя живее. Медии в Нюарк пишат, че тя е била негова собственост. Брат й оборва твърдението.