Затварят бул. "Александър Малинов" в София

Причината е заради най-голямото автомобилно пистово състезание в България - "Писта София"

Новини
19:33 - 16 Септември 2020
4058
Затварят бул. "Александър Малинов" в София

Тази година най-популярното пистово състезание в България – Писта София – ще се проведе на ново трасе, в „Младост IV”, на 20 септември, неделя. Състезанието ще е втори кръг от Националния шампионат по „Затворен маршрут (Писта)” в календара на Автомобилната федерация на България.

Освен атрактивните стартове в различните серии – Спорт, Туринг, Макси и Лада – организаторите са подготвили големи изненади за всички любители на високите скорости, които ще проследят Писта София на живо. Достъпът на зрителите ще е свободен.

Състезанието „Писта София“ ще продължи цял ден, като между 8:00 и 12:00 ч., по график, ще са тренировките на отделните серии за място в стартовата решетка. В 13:00 ч. ще е официалното откриване, което ще е на сцена в близост до сервизния парк.

Стартът на Писта София ще бъде даден в 13:30 ч., а резултатите ще бъдат обявени в 16:30 ч. Тогава най-добрите пилоти в отделните серии и най-добрите отбори ще се качат на подиума за награждаване.

Трасето, което е с дължина 2,3 км., включва:

– минаване през тунел, изкачване, спускане

– обратен завой, 5 леви и 6 десни завоя

– малко кръгово, което трябва да се мине от ляво на дясно, шикани, остри завои и дълги прави участъци.

„Животът е с предимство” е мотото на Писта София тази година.

Във връзка с подготовката и провеждането на автомобилното състезание ще има промени в движението и паркирането на МПС в зоните около трасето между 00:00 ч. и 19:00 ч. на 20 септември.

Ще бъде забранено движението на МПС по бул. „Александър Малинов” от магазини DM и Lidl (Младост IV) до ул. „Околовръстен път”, както и ул. „Донка Ушлинова” в участъка между двете платна на бул. „Александър Малинов”. Автобусна линия 76 ще се движи двупосочно в източното платно на бул „Александър Малинов”, в зоната на сервизния парк. Метрото ще работи без промяна. Движението на МПС-та в засегнатите участъци ще бъде възстановено след отваряне на трасето в 19:00 ч. на 20 септември.