Затварят Италия за Коледа и Нова година

Трябва да избегнем трета вълна, която би могла да започне през януари, заяви италианският премиер Джузепе Конте

Новини
08:26 - 04 Декември 2020
4146
Затварят Италия за Коледа и Нова година

Италианският премиер Джузепе Конте описа детайлно какви ще са ограничителните мерки заради коронавируса в Италия по време на празниците в края на годината.

"Трябва да избегнем трета вълна, която би могла да започне през януари и която не би била по-малко сериозна от първите две. Не трябва да сваляме гарда", заяви Конте на пресконференция.

Италианският лидер изтъкна, че пътуванията между различните области в Италия ще бъдат забранени от 21 декември до 6 януари, като забраната ще се отнася и за гражданите, които пътуват до свое второ жилище в друга област. На 25 и 26 декември, а също така и на 1 януари, ще бъдат забранени пътуванията и между различните общини в Италия.

Остава в сила вечерният час от 22:00 ч. до 05:00 ч., като в новогодишната нощ той ще продължи до 07:00 ч. Ски пистите и ски лифтовете ще заработят отново от 7 януари.

Правителството съхрани и разделението на страната на региони с различна степен на риск: жълти (с умерен риск), оранжеви (със среден риск) и червени (с висок риск).

В жълтите региони ресторантите работят до 18:00 ч. В останалите региони те могат да работят само в режим на доставки по домовете.