Затварят националния за месец!

Дербито Левски - ЦСКА под въпрос заради концерти на стадиона

Спорт
17:58 - 13 Юни 2024
3014
Затварят националния за месец!

От 22 август до 30 септември Националният стадион „Васил Левски“ няма да може да бъде използван за футболни мачове. Причината – смяна на тревното покритие, както и планирани два концерта на съоръжението в центъра на София - Ед Шийрън на 31 август, както и Андреа Бочели на 14 септември.

Ориентировъчно и все още неофициално в този период ЦСКА посреща Ботев Пловдив, после е символичен гост на Левски, а също така червените са домакин на Берое.

Броят на засегнатите домакински мачове на ЦСКА е по-малък, тъй като в началото на септември има пауза в клубния футбол заради националните отбори, като България гостува на Беларус на 5 септември, а три дни по-късно посреща Северна Ирландия в двубои от Лигата на нациите.

Двубоят Левски - ЦСКА вероятно ще се изиграе в средата на септември. Досега през последните години за дербитата между сините и червените е използван само Националният стадион. Сега това ще бъде невъзможно.

Това означава, че или мачът ще бъде отложен за изиграване след 30 септември, когато съоръжението ще е на разположение за футболните тимове, или Левски – ЦСКА евентуално може да се проведе на „Георги Аспарухов“ без гостуващи червени фенове. Тепърва обаче тези хипотези ще се обсъждат обстойно чисто административно и логистично.

Откакто ЦСКА започна реконструкцията на „Българска армия“, червеният клуб използва Националния стадион „Васил Левски“ за своите домакинства.

Възможно е ЦСКА да поиска да изиграе двубоите с Ботев Пловдив и Берое през есенния полусезон като гост вместо като домакин, а след това през пролетния полусезон червените да бъдат домакин.

Друг вариант е ЦСКА да използва столичните стадиони на Славия и Локомотив София за своите домакинства в периода, докато Националният стадион не може да бъде използван.