Затварят Околовръстното между "Горубляне" и "Младост"

Преминаващите транзитно ще се отклоняват към Северната скоростна тангента

Новини
10:24 - 12 Юни 2020
2440
Затварят Околовръстното между "Горубляне" и "Младост"

Околовръстното в София ще бъде затворено между "Горубляне" и "Младост" от неделя до 10 септември. Причината е изграждането на нов надлез, нужен за разширението на шосето от "Цариградско шосе" до "Младост".

Преминаващите транзитно автомобили ще бъдат отклонявани от автомагистралите "Струма", "Тракия" и "Хемус" към Северната скоростна тангента, обясни шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Георги Терзийски след проверката със зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев.

Локалният трафик ще може да използва бул. "Александър Малинов" и бул. "Цариградско шосе", както и ул. "Самоковско шосе" в кв. "Горубляне" и ул. "Инж. Георги Белов", които свързват кв. "Горубляне" и кв. "Младост".

"С Центъра за управление на трафика ще се опитаме да подпомагаме допълнително организацията на движението, за да обезопасяваме и да дърпаме трафика, за да можем да подпомагаме хората. Те трябва да се заредят с търпение и да тръгнат малко по-рано. В името на това да имаме "Околовръстно шосе" и безопасност на движението, трябва да го затворим“, обясни Кръстев.

Работата по разширението на Южната дъга в този участък започна през октомври. Ремонтът предвижда 6-лентов път, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от магистрала "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.
Инвестицията е за 142,7 млн. лв., обясни още Терзийски.