Затварят училищата в Ротердам!

Причината е, за да може и децата да празнуват титлата на Фейенорд

Спорт
13:55 - 11 Май 2023
4398
Затварят училищата в Ротердам!

Основните политически сили в полуделия от футбола град Ротердам ще гласуват и най-вероятно ще се съгласят учениците от началните и средните училища да получат почивни дни преди края на учебната година, за да могат да празнуват титлата на Фейенорд, който е много близо до спечелването на шампионския трофей.

Фейенорд е на път да стане новият шампион в Ередивизи, тъй като има осем точки повече от втория ПСВ Айндховен три кръга до края на сезона и една победа на практика ги дели от шампионската титла.

Политическите партии в града бяха на различни мнения дали непълнолетните трябва да получат почивни дни, за да отпразнуват титлата, но информациите от Нидерландия са, че все пак ще намерят общ език.

„Мисля, че всеки заслужава да бъде част от празника на шампиона. И родителите биха искали да празнуват с децата си. И ние трябва да направим това възможно за тях“, казва Юдит Бохов от партията Groenlinks.

За последно Фейенорд беше шампион преди шест години, когато спечели титлата след 18-годишна пауза, а празненството в града бяха незабравими, така че същите сцени се очакват и на фестивала "Колсингел", където традиционно се честват футболните успехи на нидерландския гранд.

„Шампионската титла е нещо, което вдъхновява. Всеки трябва да изживее празника“, добави Фатих Елбей от D66.

Според съобщенията днес ще се гласува решението за един-два почивни дни, тъй като в неделя Фейенорд вече може да си осигури шампионската титла.