Затвориха незаконни заведения в "Столипиново"

Били пълни с хора напук на мерките

Новини
09:30 - 05 Декември 2020
2416
Затвориха незаконни заведения в "Столипиново"

Полицаи са затворили хранителни заведения в пловдивското циганско гето "Столипиново", които продължили да работят напук на разпоредбите на Здравното министерство. Акцията на улиците "Правда" и "Възход" се е провела в петък вечерта, предаде TrafficNews.

В първия обект униформените са заловили над 20 души в кафене. Сред тях имало непълнолетни и малолетни лица. Въпреки че мястото е било обозначено като заведение, обектът не е търговски или поне собственикът му не разполага с необходимите документи за това. На всички посетители ще бъдат връчени актове за неносене на маски, а на собственика – акт по Закона за здравето за нарушаване на противоепидемичните мерки – за събиране на повече от 15 души в заведението.

Обектът на "Възход" също нямал документи за извършване на търговска дейност. В него били установени 10 лица, на които е съставен акт за неносене на маски. Полицията дошла след получени множество сигнали за нерегламентирано събиране в така наречените "барчета".

Други две заведения в "Столипиново" са били хванати от РЗИ и полицията, докато обслужват клиенти миналия уикенд въпреки забраната.