Заваляха оставки в Барселона, Меси обясни за Интер

Фалшиви новини са, че ще напускам клуба, написа в социалната мрежа аржентинецът

Спорт
11:57 - 10 Април 2020
1863
Заваляха оставки в Барселона, Меси обясни за Интер

Шестима от директорите на Барселона през вчерашния ден са подали своите оставки. Това съобщава "Ла Вангуардия".

Това са четиримата, които президентът Хосеп Мария Бартомеу призова да напуснат - Емили Русо, Енрике Томбас, Силвио Елиас и Джосеп Понт, като към тях се присъединяват още двама - Мария Теичидор и Жорди Калсамиглия.

След тяхното напускане бордът на директорите ще бъде редуциран от 19 на 13 души. Няма да е изненада, ако има още оставки, като също така предстои Бартомеу да им назначи заместници.

От изданието съумяха да се доберат до тяхното писмо на сбогуване до клубните членове. В него те съобщават, че са уведомили президента за решението си, призовават за уволнения на виновните за "Барсагейт", препоръчват незабавни президентски избори и благодарят на своите колеги в Борда на директорите.

Капитанът на Барселона - Лионел Меси, побърза да отрече появилите се слухове за негов евентуален трансфер в Интер или Нюелс Олд Бойс.

В последните дни подобни информации тиражираха различни медии в Италия, Испания и Аржентина. Футболистът обаче не е останал доволен от писанията и взе нещата в свои ръце.

"Това е фалшива новина. Същото се отнася и за новината за Нюелс. И двете са фалшиви. За щастие, никой не им повярва...", написа Меси в своя Инстаграм профил.