Завъртане на рулетката: Кирил пак ще е кандидат-премиер

ПП няма да води никакви разговори с ИТН за ново управление

Новини
21:06 - 22 Юни 2022
3956
Завъртане на рулетката: Кирил пак ще е кандидат-премиер

Кирил Петков ще бъде номинацията на "Продължаваме промяната" за министър-председател при завъртането на парламентарната рулетка след успешния вот на недоверие срещу кабинета. 

Това потвърди самият той след гласуването на вота в зала, излизайки при събралите се в подкрепа на правителството протестиращи.

"Хората са тези, които гарантират, че промяната ще продължи. По това, което виждаме, ще дадем още един шанс на депутатите от "Има такъв народ", но ", каза премиерът.

"Промяната ще продължи. Това е единственият начин да променим България. Няма сделки, няма задкулисни договорки. Това, което казваме, го правим", подчерта той.

"Това, което има значение е че духът излезе от бутилката и няма шанс да се върне обратно. Промяната става в няколко стъпки, не с една. Показахме едно европейско лице на България", изрази увереност Петков.

Бъдещата номинация на Петков начело на кабинета потвърди и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в оставка.

"Четири гласа ни делят от победата. След следващите избори съм сигурен, че тези четири гласа ще ги има. Тези четири гласа срещу мафията ще ги има със сигурност. И знаете ли - днес българският народ си отвоюва държавата", каза той.

Василев обясни, че ПП няма да води никакви разговори за съставяне на нов кабинет с ИТН - със Слави Трифонов и Тошко Йорданов.

Малко преди това в ефира на БТВ финансовият министър и съпредседател на ПП Асен Василев заяви, че е по-скептичен и се готви за избори. Асен Василев изказа и съмнение, че новото мнозинство ще успее да излъчи и нов председател на парламента.

Все пак Василев изрази оптимизъм разумът да надделее и да се гласува актуализацията на бюджета.