Здравният министър отмени уволнението на шефа на "Пирогов"

Към момента проверките на отговорните институции не са установили злоупотреби и корупционни практики

Новини
18:53 - 11 Април 2024
4999
Здравният министър отмени уволнението на шефа на "Пирогов"

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

Към момента проверките на отговорните институции не са установили злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница. Потвърдено е единствено, че при възлагането на обществени поръчки в лечебното заведение са допуснати административни нарушения.

Болница „Пирогов“ е обект от национално значение. Годишно лечебното заведение поема  над 200 000 случаи на спешност от цялата страна и поддържа структури, които нямат алтернатива в България.

Лечебното заведение изпълнява без просрочие плащанията си за заплати към всички 2400 служители.

Договорът за управление на УМБАЛСМ „Пирогов“ изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни.

Породеното през последните месеци напрежение оказва негативно влияние върху доверието на пациентите и върху медицинските специалисти, а краткосрочната промяна в ръководството ще доведе до нарушения в нормалния им ритъм на работа.