Здравният министър: Все повече хора искат да се ваксинират

Новини
18:29 - 03 Януари 2021
3073
Здравният министър: Все повече хора искат да се ваксинират

"Броят на желаещите да се ваксинират се увеличава с всеки изминал ден. Това е така заради информацията, която българите получават". Това заяви в студиото на Нова тв здравният министър порф. Костадин Ангелов.

Тоя посочи, че се чувства добре след ваксинацията. „Имах само лека чувствителност на мястото, където беше поставена инжекцията”, заяви той.

„Страхът у хората, който се дължи на липсата на информация намалява. Това е заради повечето информация, която получават те”, категоричен е министърът. От фирмите производители на ваксините ще се изискват максималните данни за тях, за да може българските граждани да направят информиран избор.

В момента се разработва приложение, което ще бъде пуснато до дни, и е насочено към общопрактикуващите лекари и всички граждани. Tо ще бъде WEB базирано и на него ще може да бъде намерена най-новата информация за ваксините.

„Самолетът с 25 хиляди ваксини каца около 7 часа в София. След това медикаментите тръгват по два лъча София – Пловдив – Бургас и северния – Варна и Велико Търново.

Учителите попадат във втора фаза, която започва до седмица. В нея попадат и домовете за възрастни хора. Там имаме около 26 хиляди души домуващи и персонал. Има и списък с учители, които искат да се ваксинират”. Това отговори министърът в отговор на зрителски въпрос, кога ще започне ваксинирането на българските учители.